Foto: Perica Gunjić

Uhapšen nalogodavac i dve osobe osumnjičene za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

23. decembar 2018.


Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za medije da je uhapšen nalogodavac i dve osobe osumnjičene za paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića u Vrčinu.

Izvor: Cenzolovka, Tanjug, RTS

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da je dva lica A. M. (1993) i B. S. C. (1981) za ovo krivično delo angažovao I. N. (1977) iz opštine Grocka.

Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A. M. se zajedno sa prijateljicom B. S. C. odvezao do kuće novinara Jovanovića, rekao je Stefanović.

„A. M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli“, preneo je ministar.

Stefanović je rekao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

„Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela“, rekao je ministar.

Istakao je da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

„Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela“, naglasio je Stefanović.

Oko tri sata ujutro u noći između 11. i 12. decembra na garažu kuće u kojoj žive Milan Jovanović i njegova supruga bačeni su „Molotovljevi kokteli“, posle čega je požar zahvatio celu kuću u kojoj je izgorelo sve što ima. Milana je spasila supruga, koja je čula buku i njega iznela napolje. On ima ugrađena tri bajpasa i bronhijalnu astmu. U požaru su mu uništeni i svi lekovi, inhalator, aparat za kiseonik…

Milanu Jovanoviću je i ranije prećeno. Čak je, kako rekao novinarima, naručeno njegovou ubistvo posle tekstova koje je na portalu ziginfo.rs objavio o zloupotrebama sa novcem izdvojenim za gasifikaciju u Grockoj, izgradnjom kanalizacije, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka.

Njemu je i gotovo dve godine pre podmetanja požara isključena voda i kanalizacija zbog, kako je rekao, lažnih optužbi inspekcije.

U vezi sa tim zloupotrebama je pisao i predsedniku Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Ani Brnabić i ministarki pravde Neli Kuburović.