Izabrani pobednici konkursa „O čemu Srbija ćuti?”

6. novembar


U velikoj konkurenciji kvalitetnih predloga za istraživačke i analitičke novinarske priče iz lokalnih sredina izabrano je pet kandidata

Slavko Ćuruvija fondacija odabrala je pet novinarki i novinara koji će učestvovati u programu podrške lokalnim medijima u Srbiji pod nazivom „O čemu Srbija ćuti?”.

U velikoj konkurenciji kvalitetnih predloga za istraživačke i analitičke novinarske priče iz lokalnih sredina odlučeno je da će u programu učestvovati: Ljubica Jocić (portal Južne vesti, Niš), Violeta Glišić (Kragujevačke novine, Kragujevac), Ana Aćimov (portal Moj Bečej, Bečej), Natalija Jakovljević Ivanić (portal Magločistač, Subotica) i Denis Kolundžija (nezavisni novinar, priču će objaviti portal 021, Novi Sad).

Izabrani novinari će na pričama koje su predložili raditi naredna četiri meseca, uz mentorsku i finansijsku podršku Slavko Ćuruvija fondacije.

Fondacija će obezbediti objavljivanje priča u medijima sa nacionalnim pokrivanjem i na taj način obezbediti njihovu dodatnu vidljivost.

Konkurs je bio namenjen novinarima lokalnih medija koji imaju predlog dobre novinarske priče od velikog značaja za lokalnu zajednicu, koju su spremni da ispričaju, a da je pritom reč o temi o kojoj nije dovoljno ili nije uopšte izveštavano.

Cilj konkursa „O čemu Srbija ćuti?” jeste unapređenje znanja i veština novinara lokalnih internet i štampanih medija u analitičkom i istraživačkom novinarstvu, kao i pospešivanje saradnje lokalnih medija, uključujući i međusobnu razmenu sadržaja.

Projekat se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država.