Predstavljanje rezultata monitoringa informativnog programa RTV

13. jul 2018.


Nakon analize pet dnevnih informativnih emisija Radio-televizije Vojvodine Slavko Ćuruvija fondacija će u utorak, 17. jula u Medija centru Vojvodine predstaviti finalne rezultate i glavne nalaze osmomesečnog monitoringa rada vojvođanskog javnog medijskog servisa

Slavko Ćuruvija fondacija poziva javnost da učestvuje u okruglom stolu „RTV u službi građana: Predstavljanje rezultata monitoringa informativnog programa Radio-televizije Vojvodine“, koji će se održati 17. jula od 11 časova u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu (Zmaj Jovina 3/I).

Slavko Ćuruvija fondacija je u okviru projekta „Pomeri RTV“ od novembra 2017. do jula 2018. godine sprovodila kontinuirani monitoring pet dnevnih informativnih emisija Radio-televizije Vojvodine: „Dobro jutro, Vojvodino“, „Dnevnik u pet“, „Razglednice“, „Vojvodinom“ i „Vojvođanski dnevnik“. Nakon mesečnih rezultata koji su kontinuirano publikovani na društvenim mrežama u formi infografika, video klipova i informativnih tekstova na portalu „Cenzolovka“, SĆF će na okruglom stolu predstaviti finalne rezultate i glavne nalaze osmomesečnog monitoringa.

Pozivamo građane da na osnovu nalaza zajedno diskutujemo o tome u kojoj meri Radio-televizija Vojvodine ostvaruje svoje zakonom definisane obaveze, koji su dometi i problemi u ostvarivanju javnog interesa u sferi informisanja, ali i koje su mogućnosti za unapređenje postojeće prakse u radu javnog medijskog servisa.

Okrugli sto „RTV u službi građana: Predstavljanje rezultata monitoringa informativnog programa Radio-televizije Vojvodine“ organizuje se u okviru projekta „Pomeri RTV“ koji ima za cilj unapređenje odgovornosti, transparentnosti i otvorenosti javnog medijskog servisa Vojvodine, kako bi on zadovoljavao potrebe građana kroz kvalitetno, nezavisno i profesionalno informisanje.

Projekat finansira Fondacija za otvoreno društvo Srbija kroz program „Sloboda izražavanja i javno informisanje”.

Agenda (PDF)