Predstavljanje istraživanja o položaju lokalnih novinara u Srbiji i Hrvatskoj

25. oktobar 2016.


Rezultati istraživanja položaja novinara lokalnih onlajn medija u Srbiji i Hrvatskoj, koje su sprovele Slavko Ćuruvija fondacija i Udruga za nezavisnu medijsku kulturu iz Zagreba, biće predstavljeni sutra (sreda, 26. oktobar, 12 sati) u beogradskom Impact Hubu (Makedonska 21).

Višemesečno istraživanje „Razumevanje potreba lokalnih onlajn medija u Srbiji i Hrvatskoj“ pruža odgovore na pitanja kakav je položaj novinara na lokalnim portalima, u kakvim uslovima rade i s kakvim se problemima i pritiscima iz lokalne političke i ekonomske sfere  suočavaju.

Rezultati pokazuju i kako javne medijske politike u Srbiji i Hrvatskoj i opšta društvena situacija u ove dve zemlje utiču na stanje lokalnih problema, ali i koliko se zadovoljavaju potrebe lokalnog stanovništva za informisanošću.

Na prezentaciji će učestvovati Ilir Gaši iz Slavko Ćuruvija fondacije, Toni Gabrić iz Udruge za nezavisnu medijsku kulturu iz Zagreba, dr Jovanka Matić iz Instituta društvenih nauka, Tamara Ognjanović iz Slavko Ćuruvija fondacije, Violeta Jovanov Peštanac sa informativnog portala “Pančevo MOJkraj” i Miroslav Janković iz medijskog odeljenja Misije OEBS u Srbiji, uz čiju pomoć je istraživanje i sprovedeno.

Projekat su podržali Misija OEBS u Srbiji i američka Nacionalna zadužbina za demokratiju.

 


Preuzmite istraživanje „Razumevanje potreba lokalnih onlajn medija u Srbiji i Hrvatskoj“

Preuzmite prezentaciju istraživanja


 

media_research-ppt-page-001_2