Konkurs za učešće u programu plaćenih praksi za studente novinarstva

18. maj 2021.


Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za program plaćene studentske prakse u partnerskim medijima Fondacije.

Stipendija podrazumeva dvomesečnu plaćenu praksu u informativnim redakcijama lista Danas, Novinske agencije Fonet, novosadskog Radija 021, niškog portala Južne vesti i portalu Cenzolovka.rs.

Za uspešne kandidate obezbeđena je mesečna stipendija u iznosu od 200 USD bruto, u dinarskoj protivvrednosti.

Ko?

Za program plaćenih studentskih praksi mogu da se prijave studenti novinarstva III i IV godine studija novinarstva na univerzitetima u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Pet najboljih kandidata biće izabrano da učestvuje u programu, svako u po jednom od pet partnerskih medija.

Šta?

Program plaćenih studentskih praksi podrazumeva dnevni praktični angažman u partnerskim redakcijama na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka, u saradnji sa urednicima. Angažman će biti prilagođen obavezama studenata na fakultetima. Izabrani studenti imaće mentorsku podršku urednika i novinara u partnerskim medijima. Uspešni kandidati će dobiti priliku da steknu neposredno iskustvo u praćenju događaja i proizvodnji informativnih medijskih sadržaja.

Kada?

Program prakse biće realizovan u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2021. godine. Praksa se odvija u redakcijama partnerskih medija. Partnerski mediji ostavljaju mogućnost da, usled pandemije Covid 19, program rada prebace na online režim.

Kako?

Zainteresovani studenti treba da pošalju motivaciono pismo i CV na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, najkasnije do 01. juna 2021. u 23.59. Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.