Četvrta internet škola digitalnog novinarstva

18. februar 2019.


Besplatna obuka Slavko Ćuruvija fondacije za mlade novinare

Slavko Ćuruvija fondacija ove godine organizuje četvrtu Školu digitalnog novinarstva u Srbiji. Proces prijavljivanja otvoren je do 4. marta, a program traje od 29. marta do 9. juna.

Ove godine Škola digitalnog novinarstva je namenjena zaposlenim i nezaposlenim novinarkama, novinarima i studentima novinarstva starosti od 20 do 35 godina. Potrebno je poznavanje rada na računaru, a prednost imaju oni koji rade za lokalne medije.

Pored veština neophodnih za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novinara, a poseban deo programa biće posvećen etičkim standardima.

Najveći deo aktivnosti Škole biće organizovan online, u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a biće održane i tri žive vikend-radionice sa pokrivenim troškovima puta i smeštaja.

Među predavačima će se naći Pavle Zlatić, doskorašnji glavni i odgovorni urednik sajta B92, Antonela Riha, novinarka i bivša urednica u B92, NIN-u i RTS-u, Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika Vreme, agencije FoNet, sajta Cenzolovka i dugogodišnja članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka i mnogi drugi poznati novinari.

Detaljne informacije o Školi, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi https://skoladigitalnognovinarstva.rs/

.