Foto: Marko Risović

Završena sedma Škola digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije

6. jun 2022.


Završnom radionicom, na kojoj su predavanja imali mentor Pavle Zlatić, stručnjakinja za digitalno novinarstvo Lamija Alečković, fotograf Marko Risović i glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović, završena je sedma Škola digitalnog novinarstva u organizaciji Slavko Ćuruvija fondacije.

Izvor: Slavko Ćuruvija fondacija / Foto: Marko Risović

Proteklog vikenda sedma generacija, koju čine Isidora Terzić, Aleksandra Pavlović, Julija Janković, Jovana Milešev, Zorka Mijajlović, Valentina Stojčev, Amela Kuč, Ivana Milosavljević, Emir Tutić, Lana Stanisavljević i Danica Đokić, uspešno je završila Školu digitalnog novinarstva.

Polaznicu su tokom prethodna dva meseca slušali predavanja o digitalnom, istraživačkom i analitičkom novinarstvu, te etici i standardima u medijima.

Sa njima su svoja znanja i iskustva podelili vođa tima za digitalne medije u IREX-u Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik Cenzolovke Perica Gunjić, novinarka i bivša urednica na Radiju B92, u NIN-u i RTS-u Antonela Riha i novinarka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skrozza.

Tokom onlajn rada ili na radionicama održanim uživo, gostujući predavači bili su novinari Branko Čečen, Milica Stojanović, Milica Šarić, Danica Vučenić, Vladimir Kostić i Anđela Milivojević, te stručnjakinja za digitalno novinarstvo Lamija Alečković, stručnjak za društvene mreže Strahinja Ćalović i fotograf Marko Risović.

Završnu radionicu obeležili su razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas Dragoljubom Petrovićem i dodela diploma, koje je polaznicima uručila Jelena Ćuruvija Đurica, počasna predsednica Slavko Ćuruvija fondacije.

Ona je mladim novinarima i novinarkama poželela sreću u daljem radu i poručila da će im Fondacija uvek biti na raspolaganju.

Slavko Ćuruvija fondacija organizuje Školu digitalnog novinarstva od 2015. godine, uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju (National Endowment for Democracy).