Foto: M. Risović, SĆF

Sedma internet škola digitalnog novinarstva

31. januar 2022.


Škola za mlade novinare obuhvata kurseve posvećene digitalnom, analitičkom, istraživačkom novinarstvu i medijskoj etici

Slavko Ćuruvija fondacija ove godine organizuje sedmu Školu digitalnog novinarstva u Srbiji. Proces prijavljivanja otvoren je do 20. februara, a program traje osam nedelja – od 9. aprila do 5. juna 2022. godine.

Škola digitalnog novinarstva namenjena je zaposlenim i nezaposlenim novinarkama, novinarima i studentima novinarstva starosti od 20 do 35 godina. Potrebno je poznavanje rada na računaru, a prednost imaju oni koji rade za lokalne medije.

Pored veština neophodnih za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novinara, a poseban deo programa biće posvećen etičkim standardima.

Škola digitalnog novinarstva je besplatna.

Aktivnosti Škole su organizovane online, u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a biće održane i tri vikend-radionice.

Među predavačima će se naći Pavle Zlatić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik sajta B92, Antonela Riha, novinarka i bivša urednica u B92NIN-u i RTS-u, Tamara Skrozza, novinarka nedeljnika Vreme, agencije FoNet, sajta Cenzolovka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka i mnogi drugi poznati novinari.

Detaljne informacije o Školi, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.