Saopštenje Slavko Ćuruvija fondacije: Šokantna tvrdnja advokatice optuženih za ubistvo Ćuruvije

13. januar 2016.


Slavko Ćuruvija fondacija je šokirana izjavom Zore Dobričanin Nikodinović, advokatice optuženih u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije, u vezi sa činjenicom da Fondacija dobija finansijsku podršku Fonda braće Rokfeler, „protiv čega ona ne može da se bori”. Na juče održanom ročištu, Dobričanin Nikodinović je otvoreno sugerisala da su Fondacija i „Cenzolovka”, medij koji je Fondacija osnovala, instrumentalizovane u procesu izveštavanja o suđenju, pritom štiteći interes neke tajne, mračne sile „spolja”, a ne interes javnosti u Srbiji.

Uveravamo advokaticu Dobričanin Nikodinović da protiv njenih klijenata ne stoje ni „Cenzolovka“, ni Slavko Ćuruvija fondacija, ni Rokfeleri, ni iluminati – već optužnica, svedoci i dokazni materijal u postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije. Da li će to biti dovoljno da optuženi budu i osuđeni, ostaje da se vidi; „Cenzolovka“ i Fondacija će nastaviti da prate suđenje i da informišu javnost o njemu, i činiće to, kao i do sada, u skladu sa najvišim standardima novinarske profesije.

Podsećamo advokaticu Dobričanin Nikodinović da je argument „stranih plaćenika” obilato korišćen za satanizaciju kritičara režima Slobodana Miloševića upravo u vreme neposredno pre ubistva Slavka Ćuruvije i da je u dominantnoj meri i doprineo stvaranju atmosfere u kojoj je ubistvo izvršeno. U skladu s tim, koliko god poštovali njeno pravo da brani svoje klijente, pozivamo je da to čini u skladu sa načelima elementarne ljudske pristojnosti.