Prva internet škola digitalnog novinarstva

4. jun 2015.


 

Besplatna obuka Slavko Ćuruvija fondacije za mlade novinare.

Slavko Ćuruvija fondacija ovog leta organizuje prvu internet školu digitalnog novinarstva u Srbiji. Proces prijavljivanja otvoren je do 17. juna, a program traje od 3. jula do 13. septembra.

Škola digitalnog novinarstva namenjena je zaposlenim i nezaposlenim novinarima od 22 do 28 godina starosti, a prednost imaju oni koji rade za lokalne medije. Kandidati treba da imaju najmanje dve godine redakcijskog iskustva, napredno znanje pisanog i govornog engleskog jezika i visok nivo poznavanja rada na računaru.

Pored veština neophodnih za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novinara, a poseban deo programa biće posvećen etičkim standardima.

Najveći deo aktivnosti Škole biće organizovan na internetu, a biće održane i tri žive vikend-radionice u Beogradu.

Najbolji polaznici Škole, koju Slavko Ćuruvija fondacija organizuje uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju, dobiće priliku za besplatno usavršavanje u redakciji eminentnog onlajn medija u inostranstvu, u trajanju od mesec dana.

Detaljne informacije o Školi, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

Ne-Budi-Nula-6