Foto: Marko Risović, SĆF

Počela sedma Škola digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije

12. april 2022.


Uvodnim predavanjima o digitalnom, analitičkom i istraživačkom novinarstvu, te o etici i novinarskim standardima, proteklog vikenda počela je s radom sedma po redu Škola digitalnog novinarstva, koju organizuje Slavko Ćuruvija fondacija.

Škola traje od 9. aprila do 5. juna i uz onlajn kurseve, ovogodišnji polaznici biće u prilici i da uživo pohađaju radionice. Prethodne dve godine, zbog epidemijske situacije, kompletna nastava odvijala se preko Zum platforme.

Počasna predsednica Slavko Ćuruvija fondacije Jelena Ćuruvija Đurica poručila je polaznicima na otvaranju Škole da će imati sjajne mentore i mentorke i da maksimalno iskoriste njihovo znanje i iskustvo koje će s njima biti deljeno narednih nedelja.

Sedmu generaciju Škole digitalnog novinarstva čine Isidora Terzić, Aleksandra Pavlović, Julija Janković, Jovana Milešev, Zorka Mijajlović, Valentina Stojčev, Amela Kuč, Ivana Milosavljević, Emir Tutić, Lana Stanisavljević i Danica Đokić.

Kao i ranijih godina, za predavanja o digitalnom, analitičkom i istraživačkom novinarstvu, kao i o etici i profesionalnim standardima, zadužena su poznata novinarska imena: Pavle Zlatić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik sajta B92, Antonela Riha, novinarka i bivša urednica u B92, NIN-u i RTS-u, Tamara Skrozza, novinarka agencije FoNet, sajta Cenzolovka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, i Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta Cenzolovka. Svoja znanja i iskustva polaznicima će preneti i drugi poznati novinari.

Škola digitalnog novinarstva, koju Slavko Ćuruvija fondacija organizuje od 2015. godine uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju (National Endowment for Democracy), namenjena je mladim novinarkama i novinarima pre svega lokalnih medija, ali i studentima novinarstva.

Foto: Marko Risović