Otvoren konkurs za osmu Školu digitalnog novinarstva

23. januar 2023.


Konkurs za osmu Školu digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije otvoren je do 12. februara u ponoć. Škola će početi 25. marta i trajaće do 28. maja 2023. godine.

Za Školu digitalnog novinarstva (ŠDN) mogu se prijaviti zaposleni i nezaposleni novinari i novinarke, kao i studenti i studentkinje novinarstva, koji imaju od 20 do 35 godina.

Polaznici i polaznice će kroz ŠDN steći uvid u najnovije trendove u medijima i digitalnom okruženju, kao i nova znanja i veštine za slobodno i profesionalno bavljenje novinarstvom.

Kroz program, koji će biti fokusiran na četiri modula – digitalno, istraživačko i analitičko novinarstvo, kao i medijska etika – novu generaciju ŠDN vodiće vođa tima za digitalne medije u IREX-u Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik Cenzolovke Perica Gunjić, novinarka i bivša urednica na Radiju B92, u NIN-u i RTS-u Antonela Riha i novinarka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu Tamara Skrozza, kao i mnogi drugi poznati novinari i novinarke.

Najveći deo aktivnosti Škole organizovano je onlajn, u fleksibilnom vremenskom rasporedu, a biće održane i tri vikend-radionice u Beogradu.

Slavko Ćuruvija fondacija snosiće troškove edukacije, puta, hrane i smeštaja za sve polaznike i polaznice.

Prilikom selekcije, prednost će imati novinari i novinarke lokalnih medija.

Detaljne informacije o Školi digitalnog novinarstva, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.