Održana prva alumni radionica Škole digitalnog novinarstva

29. mart 2017.


Deset polaznica i polaznika prethodne dve generacije Škole digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije prvi put se prošlog vikenda okupilo na zajedničkoj radionici pod nazivom „Onlajn, video, fotografije i vizualizacije“.

Foto: Igor Mandić

Aldina Luinović (Prijepolje), Vanja Kolar (Subotica), Violeta Glišić (Kragujevac), Dragana Prica (Novi Sad), Dunja Stojković (Pančevo), Ivana Stojanović (Beograd), Marija Vučić (Niš), Milena Dragović (Novi Sad), Tamara Milojević (Niš) i Filip Rudić (Beograd) u subotu su gotovo ceo dan radili sa video-reporterima Dušanom Čavićem i Dušanom Šaponjom, poznatim i kao „Marka-žvaka“, učeći o tome kako se stvara onlajn video. Analizirali su različite pristupe i forme onlajn videa, učili kako se snima i oprema materijal.

Andrej Petrovski iz SHARE fondacije govorio je o infografiku i vizuelnom storytellingu.

Radionicu „Uvod u novinarsku onlajn fotografiju“ držao je fotograf Luka Knežević Strika iz foto-kolektiva „Belgrade Raw“, dok je o poštovanju autorskih prava i kako izbeći nevolje u vezi s tim govorio advokat Miloš Stojković.

Ovo je bila prva od dve ovogodišnje alumni radionice sa polaznicama i polaznicima Škole digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije. Druga će biti održana u aprilu.

Na fotografiji gore: Dušan Čavić i Dušan Šaponja na predavanju o onlajn videu

Luka Knežević-Strika na predavanju "Uvod u novinarsku onlajn fotografiju"
Luka Knežević-Strika na predavanju „Uvod u novinarsku onlajn fotografiju“
Andrej Petrovski iz SHARE fondacije
Andrej Petrovski iz SHARE fondacije
Advokat Miloš Stojković
Advokat Miloš Stojković