Odloženo još jedno ročište na ponovljenom suđenju za ubistvo Ćuruvije

13. septembar 2021.


Zbog sprečenosti jednog člana sudskog veća, sudije Dragana Miloševića, danas nije održano suđenje u ponovljenom postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije, novinara i izdavača Dnevnog telegrafa i Evropljanina.

Piše: T. Spaić, Cenzolovka

Predsednica sudskog veća Snežana Jovanović nije precizirala šta je uzrok sprečenosti sudije Miloševića i jedino je prokomentarisala da je „u iskrenom očekivanju“ da će se naredno ročište, zakazano za petak, 17. septembar, u 14.30 sati, ipak održati.

Oba ročišta, današnje i naredno, zakazana su pre tačno dva meseca, koliko je i trajala poslednja pauza u ponovljenom postupku pred takozvanim Specijalnim sudom za organizovani kriminal.

Sudija Jovanović je danas zakazala još dva termina za nastavak suđenja i to za 7. i 8. oktobar u 9.30 sati, kada će ponovljeni postupak ući u drugu godinu održavanja.

Naime, ovo suđenje je počelo 5. oktobra prošle godine, nakon što je u julu te godine Apelacioni sud, zbog prekoračenja optužnice, oborio prvostepenu presudu iz 2019. godine. Njome su čelnici i operativci Resora državne bezbednosti Radomir MarkovićMilan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić proglašeni krivim i određena im je kazna zatvora od ukupno 100 godina.