Objavljena Fejsbuk aplikacija „O čemu Srbija ćuti“

16. decembar 2014.


Slavko Ćuruvija fondacija, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država, objavila je Fejsbuk aplikaciju „O čemu Srbija ćuti“ gde su na jednom mestu objavljeni prilozi pobednika konkursa koji je Fondacija raspisala u aprilu 2014. godine.

Aplikacija je dostupna na ovoj Fejsbuk stranici.

Konkurs „O čemu Srbija ćuti“ imao je dvojak cilj: da se lokalni mediji ohrabre da progovore o temama važnim za građane i lokalnu zajednicu, kao i  da budu aktivniji u ulozi kontrolora lokalnih vlasti.

Objavljeni su video-prilozi RTV M iz Knjaževca, RTV VK iz Kikinde, Kraljevačke televizije, NVO produkcije „Roma World“ u saradnji sa JP NTV iz Niša, produkcije „Vojvođanska zelena inicijativa“ iz Novog Sada u saradnji sa B92, kao i prilog TV “Forum“ iz Prijepolja.

Takođe su objavljeni audio-prilozi radio-stanice „Lav“ iz Užica, VK radija iz Kikinde, „City radija“ iz Niša, Radija „Duga M“ iz Trgovišta, kao i prilog Radija „Active“ iz Bečeja.

Projekat „O čemu Srbija ćuti?“ deo je programa Fondacije namenjenog  jačanju nezavisnosti i izgradnji samoodrživosti lokalnih medija.