Kako do boljeg informisanja u Novom Pazaru

17. oktobar 2017.


U četvrtak 19. oktobra u Novom Pazaru Slavko Ćuruvija fondacija organizuje javnu debatu o kvalitetu informisanja građana i stanju medija u tom gradu.

Na debati će novinari, predstavnici civilnog sektora, lokalne samouprave i građani razgovarati o tome kako su se medijske reforme (privatizacija, projektno sufinansiranje…) odrazile na kvalitet javnog informisanja u Novom Pazaru i na položaj lokalnih medija i novinara.

Takođe, biće reči i o pritiscima sa kojima se novinari suočavaju, kao i o tome šta je potrebno uraditi da bi građani Novog Pazara dobijali pravovremene, objektivne i potpune informacije.

U javnoj debati učestvuju Ishak Slezović, direktor i urednik Radija 100 plus, Jasmina Kruševljanin Bondžuković, načelnica Odeljenja za informisanje Grada Novog Pazara, Sead Biberović, izvršni direktor organizacije Urban-IN i Ilir Gaši, programski direktor Slavko Ćuruvija fondacije. Debatu će moderirati Marija Vučić, novinarka portala Cenzolovka.rs.

Događaj će biti održan u 11 sati u svečanoj Sali Kulturnog centra u Novom Pazaru, u Ulici Stevana Nemanje 2.

Ovo je, inače, treća javna debata koju u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) organizuje Slavko Ćuruvija fondacija.

Ideja jeste da se kroz seriju razgovora i javnih tribina prikupe iskustva koja su dosad imali građani, novinari, urednici, vlasnici medija i predstavnici lokalne samouprave u gradovima širom zemlje, sa ciljem da se omogući da se tokom medijske reforme čuje glas lokalnih zajednica koji će Fondacija preneti državnim institucijama koje rade na novoj medijskoj strategiji.