Foto: Grad Pančevo / pancevo.rs

Debata o kvalitetu informisanja u Pančevu

9. mart 2018.


U okviru serije razgovora o problemima sa kojima su suočeni lokalni mediji u Srbiji, Slavko Ćuruvija fondacija u Pančevu, u utorak, 13. marta, organizuje javnu debatu o stanju medija i kvalitetu informisanja građana u tom gradu.

Kako bi omogućila da se tokom medijske reforme čuje glas lokanih zajednica i kako bi njihov glas prenela državnim institucijama koje rade na novoj medijskoj strategiji, Slavko Ćuruvija fondacija, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), serijom razgovora i javnih tribina prikuplja iskustva koja su dosad imali građani, novinari, urednici, vlasnici medija i predstavnici lokalne samouprave u sprovođenju medijske reforme.

Pokušaćemo da odgovorimo i na pitanje kako se medijska reforma (privatizacija, zakonodavstvo, projektno sufinansiranje…) odrazila na kvalitet javnog informisanja u gradovima širom Srbije i na položaj medija i novinara u tim sredinama. Kako su promene proteklih godina u medijskoj sferi uticale na redovno izveštavanje građana o svim pitanjima od značaja za njihov život? Šta je još potrebno uraditi da bi građani Pančeva dobijali pravovremene, objektivne i potpune informacije koje su važne za njihovu zajednicu?

U javnoj debati učestvuju Nenad Živković, urednik portal Pančevo Si Ti, Jovana Štetin, novinarka N1 televizije, Snežana Ćuruvija, Refraction team i Ilir Gaši, programski direktor Slavko Ćuruvija fondacije. Debatu će moderirati Ivana Stevanović, programska menadžerka Slavko Ćuruvija fondacije.

Kao i sa prethodnih debata koje su održane u Požarevcu, Subotici, Novom Pazaru, Leskovcu i Užicu, Slavko Ćuruvija fondacija će se zalagati da zaključci razgovora budu uzeti u obzir prilikom izrade nove medijske strategije.

Debata će biti održana u utorak, 13. marta 2018, u 13 sati, u Maloj Sali Saveza samostalnih sindikata u Pančevu, Trg Kralja Petra I, broj 11.

PANČEVO-IMG-OBJAVA