sdr

Debata o kvalitetu informisanja u Boru

5. maj 2018.


U okviru serije razgovora o problemima sa kojima su suočeni lokalni mediji u Srbiji, Slavko Ćuruvija fondacija u Boru, u utorak, 8. maja, organizuje javnu debatu o stanju medija i kvalitetu informisanja građana u tom gradu.

Kako bi omogućila da se tokom medijske reforme čuje glas lokanih zajednica i kako bi njihov glas prenela državnim institucijama koje rade na novoj medijskoj strategiji, Slavko Ćuruvija fondacija, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), serijom razgovora i javnih tribina prikuplja iskustva koja su dosad imali građani, novinari, urednici, vlasnici medija i predstavnici lokalne samouprave u sprovođenju medijske reforme.

Zajedno sa učesnicima na debati ćemo pokušati da odgovorimo na pitanje kako se medijska reforma (privatizacija, zakonodavstvo, projektno sufinansiranje…) odrazila na kvalitet javnog informisanja i položaj medija i novinara u Boru. Kako su promene proteklih godina u medijskoj sferi uticale na redovno izveštavanje građana o svim pitanjima od značaja za njihov život? Šta je potrebno uraditi da bi građani Bora dobijali pravovremene, objektivne i potpune informacije koje su važne za njihovu zajednicu?

U javnoj debati učestvuju Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor, Saša Trifunović, urednik portala Ist media, Goran Milenković iz udruženja građana Pištaljka Ilir Gaši, programski direktor Slavko Ćuruvija fondacije. Debatu će moderirati Danica Vučenić, novinarka.

Kao i sa prethodnih debata koje su održane u Požarevcu, Subotici, Novom Pazaru, Leskovcu, Užicu, Kragujevcu i Pančevu, Slavko Ćuruvija fondacija će se zalagati da zaključci razgovora budu uzeti u obzir prilikom izrade nove medijske strategije.

Debata će biti održana u utorak, 8. maja 2018, u 18 sati, u Narodnoj biblioteci Bor, Moše Pijade 19. 

POSTER-LokalniMediji-50x70cm-BOR-1