Debata: Modeli državnog finansiranja medija i predlozi za novu medijsku strategiju

16. oktobar 2017.


Medijske i novinarske organizacije predstaviće svoja rešenja za buduću medijsku strategiju u petak na javnoj debati u Medija centru Beograd.

Debata će se održati sa posebnim akcentom na pitanje transparentnosti potrošnje državnog novca u medijskom sektoru i praćenja tokova novca.

Rešenja medijskih i novinarskih organizacija koja će biti predstavljena na debati su u formi preporuka predata Ministarstvu kulture i informisanja.

Državno finansiranje medija jedna je od najvažnijih i najkontraverznijih tema, imajući u vidu obim i efekte državnih davanja na republičkom i lokalnom nivou. Medijske i novinarske organizacije zbog toga se zalažu da ono bude tretirano kao posebna tema u okviru medijske strategije, koja bi obuhvatila sve modalitete finansiranja javnim novcem i omogućila da se sagleda ukupna državna intervencija u medijskom sektoru.

Datum: 20. oktobar 2017; Vreme: 11-13:00h

Mesto: Velika sala Medija centra II sprat, Terazije 3

Moderator: Slobodan Georgiev, BIRN

Govornici:

  • Slaviša Lekić, predsednik NUNS
  • Nedim Sejdinović, predsednik NDNV
  • Milorad Tadić, predsednik ANEM
  • Dalila Ljubičić, izvršna direktorka Asocijacije medija
  • Miloš Stojković, pravni konsultant na projektu „Javni novac za javni interes“

Ova debata organizovana je u sklopu projekta “Javni novac za javni interes”, koji sprovodi konzorcijum organizacija BIRN Srbija, NUNS i fondacija “Slavko Ćuruvija”, a finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Debata je deo šire inicijative koju je pokrenula Grupa za slobodu medija, a čiji su BIRN, NUNS i SĆF
članovi. #ZaSloboduMedija #StopMedijskomMraku #StojimUzVranjske #ZastoSamOvde