Debata: Kuda idu vojvođanske pare za javni interes u informisanju?

8. decembar 2017.


Na javnoj debati koja će se sledeće nedelje u Novom Sadu govoriće se o procedurama dodele državnog novca medijima kroz sistem projektnog sufinansiranja u Vojvodini, kao i o mogućim načinima za njegovo unapređenje.

Informacije do kojih su došli BIRN, Slavko Ćuruvija fondacija, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Novosadska novinarska škola i druge organizacije ukazuju na manjkavosti sistema sufinansiranja projekata od javnog interesa i propuste u procedurama dodele državnog novca medijima.

Na javnoj debati koja će se tim povodom održati u sredu, 13. decembra, sa početkom u 11 časova u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu, te informacije će biti podeljene javnosti, a govoriće se i o mogućim načinima za unapređenje sistema projektnog sufinansiranja.

Zaključci sa debate će ući u finalne preporuke za novu medijsku strategiju i za buduće konkurse, kako u Vojvodini tako i na nivou cele Srbije.

Moderator: Nedim Sejdinović (NDNV).

Panelisti:
Tanja Maksić, BIRN,
Dubravka Valić Nedeljković, Novosadska novinarska škola,
Miloš Stojković, pravni konsultant na projektu „Javni novac za javni interes“,
Denis Kolundžija, novinar istraživač

Ova debata organizovana je u sklopu projekta “Javni novac za javni interes”, koji sprovodi konzorcijum organizacija BIRN Srbija, NUNS i Slavko Ćuruvija fondacija, a finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.