Članice Koalicije za slobodu medija potpisuju u ponedeljak, u pet do 12, Memorandum o saradnji

13. maj 2021.


Koalicija za slobodu medija, koju čine šest novinarskih i medijskih udruženja kao i jedna fondacija, potpisaće u ponedeljak, 17. maja u Kragujevcu Memorandum o saradnji i najaviti naredne korake u cilju poboljšanja stanja na medijskoj sceni u Srbiji.

Izvor: Cenzolovka

Memorandum o saradnji potpisaće Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

Na konferenciji za medije biće predstavljene preliminarne ocene procesa sufinansiranja projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, odnosno o toku i nepravilnostima uočenim na konkursima za medije na republičkom nivou.

Takođe, biće predstavljeni i indikatori pomoću kojih će Koalicija u narednom periodu pratiti stanje u oblasti bezbednosti novinara, odnosno procenjivati nivo bezbednosti novinara i medijskih radnika u Srbiji.

Novinarima će se obratiti Stevan Ristić (Asocijacija medija), Tanja Maksić (Asocijacija onlajn medija), Norbert Šinković (Nezavisno društvo novinara Vojvodine), Željko Bodrožić (Nezavisno udruženje novinara Srbije), Stojan Marković (Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“) i Ivana Stevanović (Slavko Ćuruvija fondacija).

Konferencija za medije biće održana u Hotelu Kragujevac (Kralja Petra I broj 18, sala 3) sa početkom u 11.55 časova.

Čitav događaj biće moguće pratiti putem lajv strima na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine.